Dirigent

Jan van Zelm

Jan van Zelm
foto: Eva Lute

Jan van Zelm studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie in Alkmaar en zang en compositie aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is professioneel zanger in het Groot Omroepkoor, één van de ensembles van het Stichting Omroep Muziek. Naast zijn werk als zanger was hij jarenlang hoofdvakdocent klassieke zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en stagecoördinator van het Groot Omroepkoor. 

Van Zelm verzorgt regelmatig workshops bij koren in heel Nederland. Terugkerende onderwerpen daarin zijn: resonans, adem, tekstdeclamatie, expressie en muzikale zeggingskracht, speciaal voor koorzangers. Een belangrijk principe daarbij is: juist waar koorzangers vanuit hun individuele liefde voor muziek en tekst zingen ontstaan een homogene samenklank en hecht musiceren. 

Als componist is Jan van Zelm betrokken geraakt bij het uitvoeren van muziektheater projecten met middelbare scholieren. Met de leerlingen van het Murmellius gymnasium in Alkmaar voerde hij bewerkingen uit van ‘Een Midzomernachtsdroom’, ‘Sheherazade’ en ‘De Odyssee’ waarvoor hij ook de muziek schreef.


Over ons

De artistieke leiding is in handen van Jan van Zelm terwijl Anja Escher, Tom Theunis en Berto Teeuwen gezamenlijk de organisatie doen.

Volg ons op Facebook en probeer geen concert te missen!

Design by: RICH+